Εκατοντάδες επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβιώσουν και χρειάζονται περισσότερο από ποτέ ένα χέρι βοηθείας.

Μέσω του Προγράμματος «Έγκαιρη Προειδοποίηση και 2η Ευκαιρία Επιχειρήσεων», το οποίο «τρέχουν» στην Ελλάδα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, επιχειρήσεις σε κρίση μπορούν να λάβουν τη βοήθεια που χρειάζονται για τη διάσωση ή/και αναδιάρθρωσή τους.

Τη βοήθεια αυτή, που ανοίγει δρόμο για μία «δεύτερη ευκαιρία» σε επαγγελματίες και επιχειρηματίες, δίνουν έμπειροι εθελοντές μέντορες.

Γιατί να γίνω μέντορας

Είναι πολύ σημαντικό να ανήκει κάποιος στον σκληρό πυρήνα των 160 έμπειρων μεντόρων της Ελλάδας οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι σε μια αποστολή. Η ανταμοιβή σε προσωπικό επίπεδο είναι τεράστια. Αλλά και τα άμεσα και έμμεσα κοινωνικά οφέλη της διαδικασίας αυτής είναι πολύ σημαντικά: συμβάλλεις στην εξυγίανση των επιχειρήσεων σε κρίση και στη μείωση του αριθμού πτωχεύσεων μικρών επιχειρήσεων, στην ομαλή κοινωνική επανένταξη όσων αποτυγχάνουν επιχειρηματικά, στη μείωση του διοικητικού κόστους συμμόρφωσης, στην ταχύτερη επίλυση προβλημάτων του επιχειρηματία και στην απονομή ποιοτικότερης δικαιοσύνης.

Οι υπηρεσίες που παρέχουν οι εθελοντές μέντορες είναι από 2 έως 30 ανθρωποώρες ανά επιχείρηση, σε χρονικό διάστημα  από 1 έως 10 μήνες, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των επιχειρήσεων αυτών.

Προβλέπεται η δωρεάν εκπαίδευσή των μεντόρων στη μεθοδολογία και στα καινοτομικά εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση του έργου, η αναγνώριση και η προβολή τους,  στο πλαίσιο ενός μεγάλου πανευρωπαϊκού Δικτύου.

Οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά πρόσωπα) που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την ένταξη τους στο Μητρώο, θα πρέπει να διαθέτουν:

A) Επαρκή και τεκμηριωμένη επαγγελματική εμπειρία είτε στο χώρο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών υποστήριξης επιχειρήσεων σε θέματα επιχειρηματικότητας, είτε ως επιχειρηματίες στους δευτερογενή και τριτογενή τομείς της οικονομίας
Β) Επαρκή και τεκμηριωμένη εμπειρία ως επαγγελματίες ψυχολόγοι σε θέματα διαχείρισης κρίσεων
Γ) Επαρκή και τεκμηριωμένη εμπειρία ως επαγγελματίες δικηγόροι, με προτιμητέα εξειδίκευση σε υποθέσεις πτωχευτικού και αστικού δικαίου

Πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά  τις αιτήσεις τους συμπληρωμένες και συνοδευόμενες από ένα σύντομο βιογραφικό τους σημείωμα σε μία από τις διευθύνσεις:

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ): infoprograms@eea.gr

Πληροφορίες κ. Σ. Κοσκοβόλη, τηλ. 210-3380236

Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ): diktyo@imegsevee.gr

Πληροφορίες κ. Ηλία Γεωργόπουλο, τηλ . 210-8837188

Για την αίτηση πατήστε ΕΔΩ

Για την πρόσκληση πατήστε ΕΔΩ