Αξιότιμες κυρίες, κύριοι,

Είμαι ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, και θέλω να σας μιλήσω για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EARLY WARNING EUROPE (ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ) του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Το ΕΕΑ από το 2010 έχει ασχοληθεί έντονα με τις χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που η κρίση έφερε σε δύσκολη θέση. Νωρίς διαπιστώσαμε ότι σημαντικό εμπόδιο για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες είναι η άγνοια για δυο θέματα. Για το τι πάει στραβά και για τις επιλογές που έχουν για διέξοδο από τα προβλήματα.

Όταν προκηρύχθηκε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα της ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ξέραμε ότι αυτό είναι το κατάλληλο εργαλείο για την Ελληνική πραγματικότητα. Αμέσως εκδηλώσαμε το ενδιαφέρον μας και χαιρόμαστε που συμμετέχουμε ως εταίροι στην Ελλάδα.

Το ερώτημα που τίθεται συνήθως από τις επιχειρήσεις είναι ένα.

Τι μπορεί να προσφέρει το πρόγραμμα αυτό στην επιχείρηση και στον ελεύθερο επαγγελματία, πώς μπορεί να τον βοηθήσει να «ξεκολλήσει», να δει ένα καλύτερο αύριο;

Θέμα 1ο: Σε ποιους απευθύνεται το Πρόγραμμα.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται είτε σε επιχειρήσεις που ενώ επιβίωσαν μέσα στην Κρίση διαπιστώνουν ότι έχουν «κολλήσει» και πρέπει να διαγνώσουν τις πραγματικές αιτίες  των προβλημάτων τους (οργανωτικές, κόστος παραγωγής, διάρθρωση πωλήσεων, νέες αγορές κλπ), είτε σε επιχειρήσεις που έχουν βρεθεί, ιδίως λόγω της Κρίσης, σε αδυναμία εξυπηρέτησης των οφειλών τους και αναζητούν την βέλτιστη λύση για να τις ρυθμίσουν για να μπορέσουν να συνεχίσουν.

Θέμα 2ο: Τι προσφέρει πρακτικά το Πρόγραμμα

Σε κάθε επιχείρηση που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα , ο Μηχανισμός Έγκαιρης Προειδοποίησης του ΕΕΑ , προσφέρει την κατάλληλη υποστήριξη, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Εξασφαλίζει απόλυτη ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ, πρωταρχικό συστατικό του Προγράμματος και για την διασφάλισή της τηρείται ειδικό πρωτόκολλο  (ακολουθώντας  τις προδιαγραφές του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για τα προσωπικά δεδομένα και την  εχεμύθεια).

Πρώτα γίνεται η Διάγνωση των προβλημάτων από τους επαγγελματίες συμβούλους (Διαγνώστες) και μετά θα ακολουθήσει η υποστήριξη από τους ειδικούς εθελοντές Μέντορες για την αναζήτηση των λύσεων στα προβλήματα. Και όλα αυτά χωρίς να πρέπει να δώσετε ούτε ένα ευρώ.

Θέμα 3ο: Tι προϋποθέσεις υπάρχουν για την συμμετοχή στο Πρόγραμμα

Κάθε μικρομεσαία επιχείρηση με έδρα τον Νομό Αττικής, που απασχολεί έως 50 άτομα (με εξαίρεση όσους βρίσκονται εντός δικτύων franchise) ή κάθε ελεύθερος επαγγελματίας, με λειτουργία τουλάχιστον 3 έτη, ανεξαρτήτως τομέα δραστηριότητας και νομικής μορφής, μπορεί να ενταχθεί στο Πρόγραμμα.

Θέμα 4ο: Τι κερδίζουν  οι  συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα

Τα κέρδη είναι πολλά. Καταρχήν μπαίνει ένα τρίτο μάτι, ειδικού, στην επιχείρηση και προσφέρει την εμπειρία του, νέες σκέψεις, άλλη οπτική. Ο ωφελούμενος βλέπει ξεκάθαρα τις επιλογές που έχει και τους δρόμους που μπορεί να ακολουθήσει. Λαμβάνει υποστήριξη από επαγγελματίες Μέντορες (έμπειροι σύμβουλοι επιχειρήσεων) για να βελτιωθεί στα σημεία που έχει ανάγκη. Η ψυχολογική τόνωση είναι σημαντική καθώς το ηθικό αναπτερώνεται, όχι γιατί θα γίνουν μαγικά, αλλά γιατί θα έχει καλύτερη εικόνα του μέλλοντος.

Θέμα 5ο: Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε στο Πρόγραμμα

Το Πρόγραμμα ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ήδη σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων έχουν δηλώσει συμμετοχή και λαμβάνουν δωρεάν υποστήριξη από ειδικούς με σκοπό να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Είναι εύκολο να δηλώσετε τώρα συμμετοχή, συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά την αίτηση στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.earlywarning.eea.gr/aitisi-lipsis-simvouleutikon-ipiresion/

Το Πρόγραμμα δέχεται συμμετοχές έως τους πρώτους μήνες του 2019 (αν δεν συμπληρωθούν οι θέσεις νωρίτερα). Δείτε όλες τις πληροφορίες για το Πρόγραμμα εδώ www.earlywarning.eea.gr ή καλέστε στα τηλέφωνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών 2103380279-2103380236-2103380210.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Με εκτίμηση

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.