Εξειδικευμένη ενημέρωση για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που παρέχει η Δράση του ΕΣΠΑ «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας, για Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις», καθώς και για το Πρόγραμμα της «Έγκαιρης Προειδοποίησης», μέσω του οποίου προσφέρεται από το ΕΕΑ δωρεάν βοήθεια σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, δόθηκε στη διάρκεια εκδήλωσης, την οποία οργάνωσαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και η Επιτροπή Κομμωτών του ΕΕΑ για τους επαγγελματίες του κλάδου, τη Δευτέρα 1ηΑπριλίου 2019.

Κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ότι προτεραιότητα του Επιμελητηρίου είναι η στήριξη των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κάθε κλάδου. Για την αποτελεσματικότερη δυνατή υλοποίηση αυτού του σκοπού η διοίκηση του ΕΕΑ έχει συστήσει 21 κλαδικές Επιτροπές – ανάμεσά τους και η Επιτροπή Κομμωτών- μέσω των οποίων μπορούν να πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης και επιμόρφωσης, καθώς και να προωθηθούν ζητήματα που «καίνε» τους επαγγελματίες.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κάλεσε τους εκπροσώπους των σωματείων των κομμωτών και τους επαγγελματίες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες στήριξης που προσφέρει το Επιμελητήριο, μεταξύ των οποίων εκπαίδευση, διενέργεια μελέτης για το παρόν και το μέλλον του κλάδου, φοροτεχνικές και νομικές συμβουλές, ενημέρωση για τις εναλλακτικές ρύθμισης οφειλών (οδικός χάρτης) αλλά και για χρηματοδοτικά εργαλεία.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής Κομμωτών κα. Χριστίνα Λάζου ευχαρίστησε το ΕΕΑ και τον Πρόεδρό του για τη στήριξη της Επιτροπής και του κλάδου. Στόχος της Επιτροπής, όπως εξήγησε, είναι  η σύνδεση του Επιμελητηρίου με τον κλάδο της κομμωτικής, σε συνεργασία πάντα με την Ομοσπονδία και τα σωματεία. «Ξεκινήσαμε με αυτήν την πρωτοβουλία σήμερα για την ενημέρωση των επιχειρήσεων και θα συνεχίσουμε με νέες δράσεις που θα αποφασίσουμε από κοινού», τόνισε.

Η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής κα. Φανή Βενέτη υπογράμμισε ότι το Επιμελητήριο δίνει ένα σημαντικό βήμα που είναι στο χέρι του κλάδου να το αξιοποιήσει, καλώντας κι εκείνη τους εκπροσώπους των φορέων και τους συναδέλφους της να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τις επόμενες δράσεις.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Σωματείου Κομμωτών Αττικής «Ο ΕΡΜΗΣ» κ. Απόστολος Ζουμπουλάκης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Κομμωτών Καλλιθέας κ. Γιώργος Συργιανίδης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΕΕΑ κ. Χριστίνα Φυτέα και η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας (Ο.Σ.Ε.Δ.Α.Ε.) κα. Λένα Τσικούρη.

Την παρουσίαση της Δράσης «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας, για Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» έκανε ο κ. Λευτέρης Λεγάτος, στέλεχος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Εταιρείας (ΕΛΑΝΕΤ), εταίρου του ΕΦΕΠΑΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους στη διάρκεια του οποίου απαντήθηκε πλήθος ερωτήσεων και δόθηκαν διευκρινίσεις για τη Δράση και τις δυνατότητες χρηματοδότησης που παρέχονται σχετικά με τα κομμωτήρια.

Early Warning

Αμέσως μετά ο κ. Σύρος Κοσκοβόλης, Υπεύθυνος Μονάδας Σχεδιασμού & Υλοποίησης Προγραμμάτων ΕΕΑ, ο οποίος και συντόνισε την εκδήλωση, παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Έγκαιρη Προειδοποίηση Επιχειρήσεων».

Το Πρόγραμμα απευθύνεται είτε σε επιχειρήσεις που ενώ επιβίωσαν μέσα στην Κρίση διαπιστώνουν ότι έχουν «κολλήσει» και πρέπει να διαγνώσουν τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων τους (οργανωτικές, κόστος παραγωγής, διάρθρωση πωλήσεων, νέες αγορές κλπ), είτε σε επιχειρήσεις που έχουν βρεθεί, ιδίως λόγω της Κρίσης, σε αδυναμία εξυπηρέτησης των οφειλών τους και αναζητούν την βέλτιστη λύση για να τις ρυθμίσουν για να μπορέσουν να συνεχίσουν.

Σε κάθε επιχείρηση που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα, ο Μηχανισμός Έγκαιρης Προειδοποίησης του ΕΕΑ, προσφέρει την κατάλληλη υποστήριξη, εντελώς δωρεάν και με απόλυτη εχεμύθεια. Πρώτα γίνεται η Διάγνωση των προβλημάτων από τους επαγγελματίες συμβούλους (Διαγνώστες) και ακολουθεί η υποστήριξη από τους ειδικούς εθελοντές Μέντορες για την αναζήτηση των λύσεων στα προβλήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και των Σωματείων που συμμετείχαν στην εκδήλωση ζήτησαν από το Επιμελητήριο να οργανώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια για τις επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος με σκοπό να τηρούν τα προβλεπόμενα αρχεία ,να ελέγχουν τις  λειτουργίες από τις οποίες μπορεί να προκύψουν κίνδυνοι για τους πελάτες, να εκπαιδευτούν ώστε να εφαρμόζουν  αποτελεσματικό  έλεγχο  και να παρακολουθούν  τις  λειτουργίες της επιχείρησης για να συμμορφωθούν  με την νομοθεσία και  τους υγειονομικούς ελέγχους.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Κομμωτών κα. Χ. Λάζου και η Αντιπρόεδρος κα. Φ. Βενέτη δεσμεύτηκαν να προωθήσουν το αίτημα στη διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Σημειώνεται ότι η Παρ. 6, του άρθρου 2 της Υπουργικής Απόφασης (Αριθμ. Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829) με τίτλο «Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων / ποτών και άλλες διατάξεις»,αρ. φύλλου 2161τεύχος Β’ 27/6/2017 αναφέρει ότι:

“Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος: Οι επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες που με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί να επηρεάσουν τη Δημόσια Υγεία και λειτουργούν ως αμιγείς ή μικτές με επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών ή άλλες επιχειρήσεις π.χ. (κομμωτήρια, γυμναστήρια, κ.λπ.)”.

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ