Ουσιαστική ενημέρωση από ειδικούς συνεργάτες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, τις επιχειρηματικές Οφειλές σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία, το Πρόγραμμα «Έγκαιρη Προειδοποίηση» και τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου είχαν την ευκαιρία να λάβουν οι επαγγελματίες – μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018 στη Ραφήνα, από το ΕΕΑ, με τη συνεργασία της Επιτροπής ΟΤΑ του Επιμελητηρίου και του οικείου Δήμου.
Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των πρωτοβουλιών του ΕΕΑ για την ουσιαστική στήριξη της επιχειρηματικότητας, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ φορέων και Δήμων με στόχο την τόνωση των τοπικών αγορών.
Στην εκδήλωση παρέστησαν εκ μέρους του ΕΕΑ ο Β’ Αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Επιτροπής Εμπόρων-Τουρισμού κ. Νίκος Κογιουμτσής, και ο Γ΄Αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Επιτροπής ΟΤΑ κ. Ηλίας Μάνδρος.
Ο κ. Κογιουμτσής μετέφερε χαιρετισμό του Προέδρου του ΕΕΑ κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσε να είναι παρών, ενώ στην τοποθέτησή του στάθηκε στα πλεονεκτήματα που έχουν τα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου», σημειώνοντας ότι πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία που δίνει αυτή η Δράση.
Από την πλευρά του ο κ. Μάνδρος αναφέρθηκε στον ρόλο της Επιτροπής ΟΤΑ του ΕΕΑ, της οποίας προΐσταται, τονίζοντας ότι στόχος της είναι να στηρίξει τους επαγγελματίες κάθε Δήμου αφουγκραζόμενη τις ανάγκες τους και παρουσιάζοντας τις πολλαπλές δράσεις του Επιμελητηρίου προς αυτή την κατεύθυνση. Ήδη, όπως είπε, έχουν ενταχθεί στην Επιτροπή 13 Δήμοι και άλλοι τόσοι βρίσκονται στα άμεσα πλάνα ένταξής τους έως το τέλος του καλοκαιριού.
Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μπουρνούς, ο Γενικός Γραμματέας κ. Βασίλειος Αθ. Πιστικίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ραφήνας – Πικερμίου κ. Σπύρος Μαυρολέων και ο πρόεδρος της Ένωσης Εξοχικών Εστιατορίων και Συναφών Αττικής, κ. Ιωάννης Δαβερώνης.
Ανοίγοντας την εκδήλωση ο κ. Μπουρνούς δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασία και υπογράμμισε πως η δημοτική αρχή είναι κοντά στον εμπορικό κόσμο της περιοχής που δέχεται σημαντικές πιέσεις από τις οικονομικές συνθήκες αλλά και από τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
Για τα θέματα των κόκκινων δανείων και των επιχειρηματικών Οφειλών σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία ενημέρωσε αναλυτικά τους παριστάμενους επαγγελματίες – μικρομεσαίους επιχειρηματίες ο δικηγόρος, συνεργάτης του ΕΕΑ, κ. Δημήτρης Αναστασόπουλος.
Δείτε την ομιλία του στο βίντεο που ακολουθεί:

 

 

Τη σημαντική βοήθεια που μπορούν να αντλήσουν επιχειρήσεις οι οποίες αντιμετωπίσουν δυσκολίες, αν ενταχθούν στο πρόγραμμα «Έγκαιρη Προειδοποίηση», που υλοποιεί το ΕΕΑ, παρουσίασε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Προγράμματος για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών κ. Γιώργος Φλωράς.
Δείτε την ομιλία του στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Τα οφέλη που μπορούν να έχουν για Δήμους, επιχειρήσεις και καταναλωτές τα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» ανέδειξε στην παρουσίασή του ο κ. Σύρος Κοσκοβόλης, υπεύθυνος Σχεδιασμού και Υλοποίησης Προγραμμάτων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΕΑ
 
Ακολουθεί ολόκληρος ο χαιρετισμός του Προέδρου του ΕΕΑ κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου:

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΕΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑ

 

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Αντιδήμαρχε, αγαπητοί φίλοι και φίλες…

 

Δυστυχώς ανειλλημένες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να παραβρεθώ στην εκδήλωση που διεξάγεται σήμερα στο Δημαρχείο της Ραφήνας.

Είμαι όμως εξαιρετικά χαρούμενος γιατί ξεκινά από τον Δήμο σας η συνεργασία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με Δήμους της Αττικής, στο πλαίσιο ενημέρωσης επιχειρηματιών και επαγγελματιών για μία σειρά κομβικών θεμάτων που σχετίζονται με την στήριξη της επιχειρηματικότητας και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Πρωταρχικός στόχος του ΕΕΑ ήταν και παραμένει η ουσιαστική στήριξη στα μέλη του. Το δείχνουν περίτρανα όλες οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει και η σημερινή εκδήλωση –χάρη και στην συνεργασία του Δήμου σας- είναι μέρος αυτών των ενεργειών μας.

Με δεδομένο ότι όλα ξεκινούν από την έγκαιρη και έγκριτη ενημέρωση, θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό ότι σήμερα οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σας θα ακούσουν από τα έμπειρα στελέχη του Επιμελητηρίου μας τις δυνατότητες που δίνει το Πρόγραμμα Early Warning, η Έγκαιρη Προειδοποίηση, που πραγματικά μπορεί να δώσει προοπτικές βιωσιμότητας και ανακάμψης σε πάρα πολλές επιχειρήσεις.

Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το μείζον θέμα της διαχείρησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ένα από τα πολλά ανοιχτά μέτωπα που απειλούν χιλιάδες επιχειρήσεις. Στο ίδιο πλαίσιο εξαιρετικά χρήσιμη θα είναι και η ενημέρωση που θα λάβετε για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου, μία πρωτοβουλία που στηρίζει το ΕΕΑ και που σε συνεργασία με Δήμους, μπορεί να τονώσει την κίνηση στις τοπικές αγορές.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για αυτά τα κρίσιμα θέματα, καθώς θα τις ακούσετε από τους πλέον εξειδικευμένους συνεργάτες μας και είμαι βέβαιος ότι θα λυθούν οι όποιες απορίες υπάρχουν. Θέλω να σταθώ όμως σε αυτό που διεξάγεται αυτή την στιγμή στη Ραφήνα. Δηλαδή στην συνεργασία του ΕΕΑ με τον Δήμο και στις προοπτικές που ανοίγονται με τέτοιες συνέργειες.

Η κρίση που έχει χτυπήσει εδώ και οκτώ χρόνια την οικονομία μας, δεν αντιμετωπίζεται με αποσπασματικά μέτρα και ευχολόγια. Απαιτείται ένας ξεκάθαρος αναπτυξιακός σχεδιασμός και κυρίως συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα. Μόνος του κανείς δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα που εμφανίζονται σε τόσο κρίσιμες στιγμές. Όμως αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, αν παλέψουμε δίπλα δίπλα για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να επιτύχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Αυτό είναι και το μήνυμα που στέλνω στην σημερινή εκδήλωση. Ένα μήνυμα ενότητας και αγαστής συνεργασίας μεταξύ φορέων και Δήμων. Και δεσμεύομαι ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στους επιχειρηματίες και επαγγελματίες που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Ήδη είναι προγραμματισμένες ανάλογες εκδηλώσεις και σε άλλους Δήμους της Αττικής, ενώ θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες του ΕΕΑ για την ουσιαστική στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στην εκδήλωση και είμαι βέβαιος ότι μπορεί να είναι η απαρχή μία ευρύτερης συνεργασίας και για άλλα θέματα. Να είστε όλοι καλά και να μην ξεχνάτε ότι ενωμένοι μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε.